מֵידָע

פוחלץ חתול כחול רוסי

פוחלץ חתול כחול רוסי


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

פוחלץ חתול כחול רוסי

החתול הכחול הרוסי (Panthera sp. catalinae) הוא תת-מין של החתול הנמר. הוא נמצא באזור קטן בדרום אפריקה ובמדבר נמיב הסמוך. האוכלוסייה צומצמה מאוד על ידי שילוב של ציד גביעים, אובדן בתי גידול והכנסת טורפים כמו כלבים ותנים. האוכלוסייה מאוימת כעת על ידי שינויי אקלים ומדבור.

תַגלִית

הראייה המתועדת הראשונה של תת-המין בתפוצתו הנוכחית הייתה בשנת 1909 כאשר צעיר בשם ג'ורג' ל. סטולר נתקל בקבוצה קטנה של חתולים סמוך להרי אומדל במחוז הכף. זמן קצר לאחר מכן הוא דיווח על התקרית ל-J.W.S. דאנקין, פרופסור באוניברסיטת קייפטאון.

בשנת 1914, המין התגלה מחדש בקארו. בקיץ של אותה שנה, התצפיות המאושרות הראשונות של תת-המין תועדו בהרי סוורברג. התצפית בוצעה על ידי שני צעירים, G.J.G. דה פריס ו-J.J. ורמאק, שהיו במסע ציד עם אביהם וסבם.

טקסונומיה

Panthera sp. catalinae תוארה לראשונה על ידי אדולף שוורץ בשנת 1918 מדגימות שנאספו על ידי J.W.S. דאנקין ב-1909 וב-1910. הדגימות היו שרידי חיה שנהרגה על ידי רכב ב-OmdalPass באזור קארו. שוורץ קרא לו בשל מיקומו ודגימת הטיפוס הייתה נקבה בוגרת, שאותה כינה "חתול אומדלהר". ב-1926 תיאר שוורץ תת-מין זכר בשם חתול נמר קלהרי. באותו פרסום תיאר שוורץ תת-מין שני, חתול הקארו, אשר לאחר מכן היה נרדף לחתול נמר קלהרי.

בשנת 1929, פרדריק סלוס, חוקר טבע וצייד אנגלי, דיווח כי נצפו חתולי נמר בקלהרי. בספרו האריה, הנמר והילד, הוא תיאר אותם כך:

מאפיינים

ה-panthera catalinae הוא בערך בגודל של חתול בית גדול עם אורך כולל שנע בין. הראש והגוף כהים מעט יותר מה-tl, שהוא חום או חום חיוור. פלג הגוף העליון מכוסה ברובו ב-hr שחור ארוך שמסודר ברוזטות ובציצות של hr. הגב מסומן בפסים צרים, חיוורים, לא סדירים הנמשכים לצדדים. הרגליים מכוסות ב-hr כהה וה-tl ארוך, מתחדד מבסיס רחב לקצה ארוך. הפרווה עבה ומספקת הגנה טובה מהקור בקיץ. למין יש tl קצר ועבות עם קצה שחור עם טבעות לבנות. הפנים והאוזניים מכוסים ב-hr, אך יש להם כתמים גדולים של פרווה שחורה. המצח מסומן בפס לבן קצר ומובחן. למין עיניים גדולות, כהות שוליים, עגולות ובצורת שקדים עם קשתיות צהובות.

הפנתרה קטלינה נחשבת בדרך כלל ליומית, עם תת-מינים ליליים וארבוריים. האוכלוסייה מצויה בדרך כלל בקבוצות של עד 15 בעלי חיים. אין טורפים טבעיים ידועים. המין נמצא בדרך כלל בשטחי עשב פתוחים, אם כי כמה פרטים נמצאו באזורים עם שיח קרצוף ועצים קטנים. תת-המין הוא בעיקר אוכל עשבוני, ניזון מצמחים שונים. כמו חתולים קטנים אחרים, הוא ניזון מחרקים, יונקים קטנים, נחשים וציפורים. תזונתו מורכבת בעיקר מחרקים כמו חיפושיות, עש, זבובים, חגבים ונמלים. הוא גם אוכל עכברים, נחשים, ציפורים ולטאות. לפעמים הוא צד והורג עיזי בר. זה היה ידוע ללכוד צפרדעים וביצי צפרדעים.

הפצה

הפנתרה קטלינה נמצאת באזור קטן בדרום אפריקה ובסמוך למדבר נמיב. זה תועד בקארו מהנמקוולנד בצפון מערב ועד להרי סווארטברג בדרום מערב. הרישומים היחידים של המינים מחוץ לטווח הנוכחי הם מעמקי נמיב וקוננה בנמיביה, אזור לודריץ בנמיביה ומטווח ההוטנטוטים הולנד בדרום הרפובליקה של דרום אפריקה.

אוכלוסייה ואיומים

בדרום אפריקה, הפנתרה קטלינה היא אוכלוסייה קטנה של כ-1,000 פרטים, עם ירידה מוערכת של יותר מ-50% מרמתה ב-1980. בשני העשורים האחרונים של המאה ה-20 פחתה אוכלוסיית המינים בכמעט 80% עקב ציד גביעים, אובדן בתי גידול והכנסת טורפים כמו כלבים ותנים.

בנוסף לאובדן בתי גידול ולציד גביעים, אוכלוסיית ה-panthera catalinae הצטמצמה עקב הגידול במספר חתולי הבית באזור. חתולי בית יכולים בקלות להתחרות על חתולי נמר, למרות שהצפיפות שלהם נמוכה יותר. מאמינים כי חתולי בית הוכנסו לאזור לפני כ-100 שנה. מאז, הם עקרו או הרגו חתולי נמר על ידי אכילת טרף החיות. מכיוון שחתולים באופן כללי ידועים כטורף החתולים הקטנים באזור, נראה שגם אוכלוסייתם הולכת וגדלה.

בשנת 2008, ארגוני שימור הציגו את יוזמת חתול האריה האפריקני, ארגון לא ממשלתי


צפו בסרטון: My Russian Blue Cat growing up. 1 Year in 9 Minutes (יוני 2022).

Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos